August 5, 2012

story #1



memang sedih kannn..
bila kita sukakan seseorang tuu tapi orang tuu tak suka kita
lagi menyedihkan bila orang tuu langsung tak sedar kewujudan kita
dan langsung tak tahu menahu tentang perasaan kita pada dia

yes.this is really happening to me.
i like this one boy.
or should i name him as my CRUSH? yes

i know him.but i don't know him really well
i just know his face, his name, his car and a lil bit about him
but he doesn't know about me.
saya suka dia dalam diam
dan saya mendekati dia secara perlahan-lahan.

detik detik perkenalan kami agak complicated..


* * * * *   * * * * * * * *   * * * * *

satu malam tuuu..
saya lepak dengan kawan-kawan dekat cafe..biasalah, budak spta memang muka cafe kan.heee
i still remember..that time i was sitting in front of ryan..
bila saya angkat muka, i saw a handsome boy belakang ryan..not really belakang..selang 2 meja mungkin.
masa tuu hati berdetik "ohh saya suka dia"
dua tiga kali pandang dia..hensemnyaaaa
i asked ryan "handsome tak budak belakang awak tu?" and he replied "kamu suka dia?mahu saya pergi bagitahu dia?" and i replied "ehh bukan bukan..baru nampak dia.hensem"

dan esok tuu kelas TITAS..saya ni jarang pergi kelas titas and selalu ponteng..
dat night terpergi pulak..masa tengah duk sembang-sembang dengan fasha n ain, i looked at the bak and i saw someone..handsomenya..and i tried to remember the face. i have seen him somewhere before.
"ohh budak semalam tuu"
and i told ain..and ain cakap "hee memang handsome pon"

and ada laa jugak beberapa saya nampak awak dan geng-geng awak makan kat kafe..
saya selalu perhatikan awak.awak je yang tak sedar.
awak suka pakai baju lengan panjang. warna hitam, biru gelap n pink.pink yg jalur-jalur awk selalu pakai tu
saya selalu nampak awak makan lekor and minum teabox

saya suka tengok awak senyum.
gigi awak macam gigi saya. susunan tak rata
saya suka rambut awak.tutup dahi macam tu.
saya suka mata awak.bundar dan kuyu. boleh buat saya cair.

saya masih ingat lagi.
masa tuu hujan..pergi amek baju batik kat anjung siswa.balik tuu saya duduk kat kafe
saya nampak awak dan kawan-kawan awak discuss something.
awak duduk sebelah perempuan. and i was wondering 'makwe awak ke tuu'

masa hari kokurikulum, masa saya tengah jalan nak pergi DC, saya nampak kereta awak.
and i saw you dalam segerombolan manusia kat tangga tuu
saya tunjuk kat liyana..saya tanya dia kenal tak awak.sebab awak kan dari KML
tapi dia x taw nama awak.tapi dia selalu nampak awak.
lepas tuu saya tanya alvina..and luckily alvina kenal awak.
dalam bas nak pergi odec tuu, we were browsing fb...cari awak punya fb
last-last terjumpa laaa..
masa tuu saya buat account baru..saya pon add awak..
saya takut sangat masa tuu..takut awak tak approve saya
malam tuu saya tengok awak dah approve saya..
i was eager to talk to you.tapi saya tak tahu macam mana.
saya pon buat buat tanya soalan bodoh "awak kenal saya ke?"
awak cakap tak.then i told you that saya salah orang.saya ingat awak ni kawan saya.
nasib baik awak tak kisah n sudi berkawan dengan saya

dua tiga kali jugak saya try nak bersembang dengan awak.
tapi saya takut
saya takut mengganggu awak.sebab awak tak kenal saya.saya takut awak serabut dengan saya nanti

masa tuu nak pergi exam. saya tengah nak tunggu bas.
tapi tengah-tengah orang ramai tuu saya nampak awak tengah tergesa-gesa bercakap telefon
barangkali awak pon ada exam petang tuu.that was the first time ever i heard your voice
and i was surprised. excited giler

lepastu cuti..masa cuti tu saya deactivate fb baru tuu.
dah takde khabar dari awak..
one day saya terbuka profile awak, saya ternampak u posted something from your twitter.
saya pon follow awak..
masa tuu saya pon takut jugak.takut awak tak accept saya sebab tak kenal kan.
maybe awak dah kenal nama 'alia' tuu..
lepas tuu awak follow saya balik.awak tak tahu betapa gembiranya saya waktu tuu..
tak lama lepas tuu saya add awak guna fb lama saya tuu
awak accept jugakk..saya rasa awak memang accept semua orang

dekat twitter saya cuba jadi ramah
kadang-kadang agak memalukan jugak.
semua status awak saya reply, takpon saya favourite
tapi waktu tuu saya sedar awak tak aktif bertwitter sangat.

tapi lama-lama awak makin rajin online twitter.makin kerap tweet
maka saya pon makin lama makin ramah dengan awak

saya pernah tanya awak.awak kenal saya tak
tapi awak cakap tak
sedihnya saya..saya nak sangat awak kenal saya dan berkawan dengan saya
saya pernah bagitahu awak.saya nak berkawan dengan awak.
tapi mungkin awak fikir saya tak serius.main-main je

saya terkejut masa tu dapat tahu awak suka kat sorang girl nama E
okay masa tu saya sebak.dalam kelas masa tuu
tapi saya rasa mungkin Ekang best friend awak tuu..tak mustahil awak jatuh hati kat besfren awak kan
how lucky she is..dia tak sedar awak suka dia.tapi awak pon tak sedar saya suka awak

awak selalu tweet awak rindukan dia
saya tak tahu sape dia tuu..tapi saya sangat berharap dia tu adalah saya :')

awak,
saya suka awak.
tolonglah sedar perasaan saya pada awak selama ni
kadang-kadang saya rasa nak menangis teringat pasal awak
saya pon tak tahu kenapa saya boleh suka awak sangat-sangat sampai  macam ni.
boleh gila tahu tak.
saya selalu mimpikan awak akhir-akhir ni
mungkin terlalu rindu

awak..
saya suka awak <3




No comments:

Post a Comment